Katsaus kesä- ja heinäkuuhun


Nyt se elokuukin on jo täällä. Kesä on mennyt ohi aikalailla nopeaan. Sadepäiviä on riittänyt, se on ihanaa. Sateen tuntu iholla ulkona juoksennellessa on kesän parhaita hetkiä. Toki siinäkin on ollut eräs haittapuoli. Nimittäin en ole päässyt kuin muutaman kerran lukemaan ulos, kun maa tai tuolit ovat olleet märkiä tai sitten on ollut ihan vain vaara sateesta, eikä kirjaa tietenkään voi sateessa pitää.
Kesäkuukausina ei ole lukeminen ollut sitä kaikkein aktiivisinta, mutta sen määrän olen korvannut lukemalla Hitleriä, sillä kyseinen Taisteluni-kirja pudottaa lukutahtia yli puolella.
Kesäkuun vietin blogilomaa, ja kirjoitinkin silloin tänne ainoastaan toukokuun koosteen ja yhden kirja-arvostelun. Heinäkuun bloggaamisen aloitin esittelemällä juhannuslukemistoni, ja vastaamalla ruotsalaisissa kirjablogeissa kiertävään tematrio-haasteeseen, jonka aihepiiri oli sillä kertaa meri. Lupauduin kirjoittamaan suomalaisista runoilijoista ja heidän ruotsinnetuista teoksistaan, joten tällainen kirjoitus on luvassa elokuun puolella. Sitten luin sarjakuvan, josta en pitänyt lainkaan ja osallistuin tempaukseen kirjastojen puolesta pohtimalla kirjastoja hyvinvoinnin, oppimisen, kulttuurin ja yhteisöllisyyden näkökulmasta. Tästä tempauksesta tuli pakottava halu lähteä kirjastolle ja niin sitten vietin päivän lasten puolella ja luin kuvakirjoja, joista on tulossa normeja haastavia lastenkirjoja-sarjaan postaus. Nuortenkirjaviikot eivät innostaneet, ja pyörin turhautuneena nuorten puolella. Sitten luin yhden kirjan, joka oli ihan hyvä - tavallaan ja aloittelin toista, joka vielä odottelee lopettamistaan. Tämä yksi kirja päästi pohtimaan uskon vaikutusta ihmisten elämässä ja nuorten radikalisoitumista, toinen kirja on laittanut pohtimaan rasismia. Nuortenkirjaviikkojen tulokseksi tulee tältä vuodelta kaksi kirjaa - yksi ja sitten toinen myöhästynyt. Sitten siirsin työpöydän vintille ja hankin pari uutta kirjahyllyäViimeisenä heinäkuun päivänä kirjoitin hajanaisia pohdintoja Taisteluni-kirjasta ja osallistuin sillä Ompun klassikkohaasteeseen. Näiden lisäksi heinäkuun puolella tuli luettua vielä yksi sarjakuva ja sitten satukirja. Myös blogin ulkoasu valmistui lopulta, ja olen nyt tyytyväinen. Mikäli joku tietää millä nuo tunnisteiden numerot saisi pienemmiksi, niin saa vinkata. Ja tokikin Shakespeare-osioon ilmestyi tauon jälkeen uusi kirjoitus.
Kesä- ja heinäkuussa luin (suluissa arvostelun julkaisupäivä):
Kari Suomalainen - Välskärin kertomuksia (10.6.)
Cotton karkaa haudasta (3.7.)
Nina Hemmingsson - Minä olen sinun tyttöystäväsi nyt (7.7)
Markku Karpio - Tie auki taivasta myöten (22.7.)
Hitler - Taisteluni, 184 sivua (31.7.)
Team Pärvelö - Hyi, Homoa! (tulossa 5.8.)
Suomen lasten hölmöläissadut (tulossa 11.8.)
Viisi normeja haastavaa lastenkuvakirjaa (tulossa 16.8.)
Sivumäärä, pois lukien kuvakirjat on 885 - tavallaan. Paljastukset tästä ilmaantuvat elokuun arvostelujen yhteydessä.

Kuten huomaa, olen nyt aloittanut kokeilemaan postausten ajastamista. Tämä voisi taata sen, että blogissa ei ilmesty arvosteluja montaa kerralle ja sitten tule useamman viikon taukoa. Katson ja kokeilen jääkö tämä tapa, mutta ainakin nyt se vaikuttaa hyvältä.

Kommentit

Suositut tekstit