Huhtikuu

Vuosi kuvina, huhtikuu
Huhtikuu vilahti ohi tarkkaillessa kevään merkkejä ja odottaessa purjehduskauden alkua. Ensi viikolla venekin sitten kutsuu taas ja järvet sekä meren aallot. Huhti- ja toukokuun vaihteeseen kuuluu vappu, jota on tänä vuonna tullut vietettyä iloisissa tunnelmissa propelli pään päällä pyörimässä - tykkään tosi paljon pukeutua vapun tienoilla jotenkin hassusti ja tavallisuudesta poikkeavasti. Vappuna katukuvasta erottuminen on jotenkin sosiaalisesti hyväksytympää. Muina päivinä vaatisi huomattavasti suurempaa rohkeutta laittaa vaikkapa se propellihattu päähän.
Vapun aika on ollut myös katsaus politiikkaan, poliittinen juhlahan vappu on. Olen tutustunut niin kommunistien kuin anarkistienkin vappujuhlintaan, ottanut selvää uusnatsismista ja eksynyt vapun historian ihmeelliseen maailmaan. Olen tutkinut minkälaista vihapuheen vastaista työtä Suomessa tehdään ja etsiskellyt lisää tietoa Loldiers of Odin -pelleistä viime Voima-lehden liitteen innoittamana ja sitä kautta löytänyt itseni tutustumasta katupartiointiin. Olen katsonut netistä poliittista väittelyä anarkisti vs. perussuomalainen vs. katupartiolainen. Kaikkien näiden kautta tutustuin lisää maahanmuuttoon, ihmisten inhimilliseen hätään ja muutenkin olen yrittänyt sivistää itseäni kaikenlaisten aatteiden viidakossa. Jo ennen vappua pääsin seuraamaan politiikkapaneelia.
Ja kaiken politiikan ja aatteiden keskellä olen myös lukenut koko kuukauden. Ehdinpä myös muuttamaan blogin ulkoasua, tykkään tosi paljon tästä uudesta ja valoisammasta. Alun alkaen kuvittelin, että valkoinen tausta olisi vain tylsä. No, ei ollut.

  • Huhtikuussa luin 11 kirjaa.
  • Sivumäärä on yhteensä 1341.
Ja näin tämän hattuni myötä toivon, että teillä kaikilla on ollut hauska vappu (eihän vappua mukavampaa juhlaa ole) vietitte te sen sitten marsseilla, puistossa, kotisohvalla tai miten nyt vain.

Kommentit

Suositut tekstit