Lumoavimmat kertomukset

Parhaimmat kirjat ansaitsevat tulla näkyviksi, nostetuksi esille kaikkien muiden keskeltä. Tältä sivulta löytyvät Lukumadon blogihistorian ajan rakkaimmat teokset, ne, joille ei ole vertaa.

Ideasta kiitän Kaisa Reettaa.YKSITTÄISET KIRJAT:

Tähän kategoriaan päätyvät ne kirjat, joihin olen lumoutunut, mutta en ole lukenut taikka pitänyt kirjailijan muista teoksista.

Radclyffe Hall - Yksinäisyyden kaivo


Todennäköisesti Hallin ainoa suomennettu teos on minulle erittäin tärkeä, vaikka ei täysin ongelmaton lukuelämys. Kirjasta muotoutui niin tärkeä, että se oli pakko myöhemmin hankkia omaan hyllyyn.

Gaston Leroux - Oopperan kummitus


Upea kirja, johon myös loistava musikaali pohjautuu. Oopperan kummitus koukutti ja pakotti lukemaan. Vaikuttava lukuelämys.

Rene Daumal - Mont Analogue


Lukemisen aikana ei vaikuttanut enempää kuin keskinkertaiselta, mutta jälki, joka lukemisesta jäi, oli jotakin paljon syvempää. Mont Analogue avautuu hitaasti ja on monitulkintainen.

Markiisi de Sade - Justine


Täydellinen, upea, mahtava. Jopa yli vuosi lukemisen jälkeen rakastan tätä teosta.

Dante Alighieri - Jumalainen näytelmä

Jumalainen näytelmä koukutti täysin saaden kädet hikoamaan jännityksestä ja pään pyörälle ihmetyksestä. Kuvitus viimeisteli kokonaisuuden.

Leopold von Sacher-Masoch - Venus turkiksissa


Venus turkiksissa tavoittaa jotakin niin perustavanlaatuista ihmisistä, että sanat loppuvat kesken ja päässä risteilee miljoonia ajatuksia.

KIRJAILIJAT:

Kirjailijat-otsikon alta löytyvät ne kaikkein parhaimmat kirjailijat, jotka eivät ikinä tuotannollaan onnistu pettämään. Pois luen tästä Shakespearen. Hänestä löytyy enemmän Shakespearen lumoissa-blogin puolelta, jonne on linkki sivupalkissani.

Timo K. Mukka


Ensimmäistä kertaa Mukan teos päätyi käsiini, kun kuulin nimen Maa on syntinen laulu, ja että se sijoittuu Lappiin. Kaunis nimi pakotti tarttumaan kirjaan, enkä ole sen jälkeen joutunut pettymään. Mukka on suomalaiskirjailijoiden parhaimmistoa.

Jonas GardellGardellin trilogia Älä koskaan pyyhi kyyneleitä oli minulle hyvin syvä kokemus. Kirjan puhuttaneet kieliongelmat jäivät taka-alalle. Gardellilla on myös muita hyviä kirjoja, vaikka ne eivät ole yltäneetkään trilogian tasolle. Voin kuitenkin luottaa, etten joudu pettymään.

Lemony Snicket


Lemony Snicketin 13-osainen Surkeiden sattumusten sarja on parhaita lukemiani lastenkirjoja. Ensimmäinen osa, joka on omassa hyllyssäni on tullut luettua yli kaksikymmentä kertaa ja blogiin kirja päätyi uusintalukuna, kun luin sen englanniksi.
 
TIETOKIRJAT:

Viimeisestä osiosta löytyvät ne kaikkein parhaimmat tietoteokset.

Tiia Aarnipuu - Sinivalkoisissa höyhenissä

Sinivalkoisissa höyhenissä ei ole saanut arvostelua blogissani, sillä siinä on asiaa enemmän kuin puolessa vuodessa ehti sisäistää. Opus oli pakko palauttaa kirjastolle. Tiedän palaavani kirjan pariin vielä useita kertoja mielenkiintoisen ja hyvin esitetyn tiedon vuoksi.

Taru Höykinpuro (toim.) - Kivun kauneus


Kaunis. Mitä muuta tästä kirjasta saattaisikaan sanoa. Koko teos on valmistettu viimeisen päälle huolella - ulkoasu, Qumman upeat valokuvat ja jokaisen ihmisen tekstit ovat vain nautittavaa luettavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin